لیست اختراعات فرخ لقا اميني
در اين اختراع، از جاذب پرليت بدست آمده از منابع تجاري پس از انجام مراحل دانه بندي، شستشو و آماده سازي، جهت حذف رنگزاهاي آلي خانواده بازي از پساب شبيه سازي شده استفاده گرديد. براي بررسي فرايند جذب و رنگبري و به منظور تعيين ميزان جذب رنگزا از دستگاه اسپكتروفتومتر مدلCECIL2021 براي حذف كلوئيدهاي موجود در نمونه ها از دستگاه سانتريفوژ مدل Hettich EBA20 و براي اندازه گيري PH محلول از دستگاه PH متر مدل Metrohm 713 مجهز به سنسور دما و از دستگاه صفحه داغ با همزن مغناطيسي براي همزدن محلول رنگي استفاده گرديد. نتايج نشان داده است كه پرليت با محدوده مش 60 الي 120 به طور موثر به عنوان يك جاذب عمل نموده است. به طوري كه بيش از 90% از رنگزا پس از گذشت دو ساعت از فرايند جذب سطحي از فاز آبي در PH برابر 6 حذف گرديد. ميزان جاذب در اين فرايند در محدوده 0/05 الي 0/2 گرم به ازاي 25ml از پساب شبيه سازي تعيين شد.
با راكتور ساخته شده امكان حذف الاينده هاي الي موجود در پساب وجود دارد. رنگبري، پسابهاي رنگي حاوي مواد رنگزاي الي از كلاس هاي مختلف شيميايي و نيز امكان معدني كردن و شكست ساختار شيميايي مواد رنگزاي آلي، مواد فعال سطحي ساير الاينده هاي آلي وجود دارد. در راكتور ساخته شده امكان اُزُن دهي و پرتودهي ماراء بنفش با انرژي و توان هاي مختلف امكان پذير است. امكانن نمونه برداري از راكتور در هر زمان وجود دارد. حجم هاي مختلف حاوي مواد آلاينده آلي (مواد رنگزا، مواد فعال سطحي و ...) قابل تصفيه مي باشد. اين روش همچنين امكان گندزدايي و ميكروب كشي بسيار بالايي داشته و قادر است تمام ميكرواُرگانيزم هاي موجود در پساب را از بين ببرد. در راكتور پيشنهادي امكان تجمع گاز و انفجار با سيستم ايمني تعبيه شده به حداقل رسانده شده است و گاز اُزُن مصرف نشده از طريق سيستم ايمني تعبيه شده براي راكتور خنثي سازي مي شود.
در اين تحقيق با حذف مرحله مشتق سازي و كوتاه تر و اسان تر شدن مراحل نمونه سازي محدود تشخيص افزايش پيدا كرد. در مجموع مراحل نمونه سازي شامل استخراج TBTCl از محيط مورد نظر شستشوي ماده استخراج شده از طريق حلالهاي آلي معمول و محلولهاي اسيدي و بازي و در نهايت تشخيص نمونه هاي تهيه شده با استفاده از دستگاه GC-ECD
موارد یافت شده: 4